Propera trobada:

foto de Les Borges del Camp: Tere Balañá.

Propera trobada: .... dia 21 de maig
Comentarem: Restitució de Rosina Ballester

dissabte, 13 de desembre del 2014

Petites joies literàries. Ser mare.

Untitled
Verd aigua.

Marisa Mandieri.

Minúscula. 2010






Pàgina 56:


Avui estic en desacord amb mi mateixa i voldria poder apartar-me de mi. He fallat als meus fills, els he fet sentir malament en un atac d'impacient i agressiva estupidesa. De vegades el vent de la gràcia bufa tan lluny de nosaltres que ens tornem dolents i obtusos fins i tot amb les persones que més estimem.

No he amagat que em sentia avergonyida i ja m'han perdonat. Sovint els fills saben ser molt més compressius i madurs que els seus pares.

De vegades em sento incòmoda amb el paper de mare, em sembla que sóc incompetent, que educo de qualsevol manera, que parlo poc, que deixo que s'escapin de bades els anys i dies preciosos de convivència amb els meus fills que ara ja son grans. Me'ls miro i els troba agradables i macos i penso en el buit que deixaran a casa meva quan se'n vagin. Me'ls miro i em continuen semblant indefensos i voldria assumir a sobre meu la càrrega de dolor que a vida els reserva a ells, com a tots.  Em sento d'alguna manera responsable de la seva felicitat i em demano si han rebut les armes i els instrument necessaris per fer eleccions conscients, per ser ferms en les proves, fors en les decepcions, generosos en l'èxit, per estimar i viure en el significat.

1 comentari: