Propera trobada:

foto de Les Borges del Camp: Tere Balañá.

Propera trobada: .... dia 16 d'abril
Comentarem: Lítica de Lucia Pietrelli

dijous, 15 de desembre del 2011

Per a les persones de lectura valenta



Sabeu que és quedar-se amb l'estómac encongit com si un puny l'hagués premut amb força primer per recargolar-lo després? Sabeu què és que aquesta sensació la provoqui la lectura d'una novel·la? Una sensació d'angoixa i de patiment que va augmentant en progressió indirecta a les pàgines que queden per llegir.

Un paisatge fred, desangelat i dur i unes persones que hi viuen, estimant-lo o odiant-lo, mai indiferents. I uns sentiments tan durs com l'espai on s'han gestat; recargolats també dins els estómacs dels personatges; interioritzats. Amor, passió, odi. Mai indiferència. I gel, mol de gel; a l'exterior i als interiors. Un fred dolorós. Entre les mans el llibre també fa mal. Però, com els protagonistes amb les seves relacions, no hi ha manera de desfer-se'n.

Una nit la lectora es fica al llit, com sempre amb un llibre a la mà. Només un capítol abans d'apagar el llum. Però ja no li és possible, està atrapada. I ha de llegir i llegir fins que l'acaba. I es queda amb l'estómac encongit com si un puny l'hagués premut amb força primer per recargolar-lo després...

 
Desolacions - Caribou Island. 
David Vann – Empuries. Narrativa  
261 pàgines. 
Per a persones valentes amb la lectura 
No us deixarà indiferents.


2 comentaris:

  1. on és aquest paisatge de gel? islandia, maybe? Neeena, si passo avui per casa teva em convidas a un cafetó? :D

    ResponElimina
  2. A la llibreria de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) anomenada "El Cucut" el van definir amb una sola paraula...BRUTAL!
    Vist el teu post, veig que no els hi falta raó i que l'han definit magistralment.

    ResponElimina