Propera trobada:

foto de Les Borges del Camp: Tere Balañá.

Propera trobada: .... dia 16 d'abril
Comentarem: Lítica de Lucia Pietrelli

dimecres, 14 de setembre del 2011

De guants, dits i sensualitats.




"Amb un somriure va allargar els guants a la noia que es va afanyar a posar-se'ls a les seves mans diminutes-. A poc a poc, a poc a poc. Els guants sempre es fiquen empenyen-los pels dits -li va dir-, el dit gros l'últim, i després posant-se bé el puny; i la primera vegada sempre te'ls has d'anar ficant a poc a poc."

Philip Roth. La Pastoral Americana . 


"Junto a mis propias uñas, cortas y gruesas, las suyas poseían una belleza extraña, como si no pertenecieran a un ser humano. Con tales yemas de los dedos, quizás una mujer trascendiera la mera humanidad. ¿O acaso perseguía la feminidad en sí? Una concha luminosa por el diseño de su interior, un pétalo bañado en rocío, pensé en los símiles obvios. Sin embargo, no recordé ningún pétalo o concha cuyo color y forma fuesen parecidos. Eran las uñas de los dedos de la muchacha, incomparables con otra cosa. Más traslúcidos que una concha delicada, que un fino pétalo, parecían contener un rocío de tragedia. Cada día y cada noche las energías de la muchacha se dedicaban a dar brillo a esta belleza trágica. Penetraba mi soledad. Tal vez mi soledad, mi anhelo, la transformaba en rocío." 

Yasunari Kawabata. El brazo


"Treia una maneta enguantada de pell entre colze i colze dels ploraners, demanava perdó, s'acostava un pas més.  Era ella, la criatura tan esperada que venia a endur-se'l: que estrany que, jove com era, s'hagués rendit a ell; el tren devia estar a punt de sortir. Quan el tingué a tocar, s'alçà el vel amb totes dues mans i així, púdica però preparada per a ser posseïda, li semblà encara més bonica de com l'havia entrevista en els espais celestials. El fragor del mar s'aplacà de tot."

Tomasi de Lampedusa. El Gattopardo



(A la fotografia Jessica Lange, la mort a All That Jazz, en una escena de gran sensualitat) 

1 comentari: